Voorzitter en secretaris Dorps Adviesraad Noordbroek opgestapt

Voorzitter Jelte Ruiter en secretaris Gerbien van Wijngaarden van Dorps Adviesraad Noordbroek hebben hun functie neergelegd. Aanleiding is verschil van inzicht. Jans de Vries neemt de functie van Jelte Ruiter over. Een nieuwe secretaris is nog niet gevonden.

“Ik vind de dorpsadviesraad een belangrijke instelling voor het dorp. Het was niet mijn bedoeling om voorzitter te worden”, zegt De Vries.

Overdag
De nieuwbakken voorzitter vindt het belangrijk dat er vanuit het bestuur (dat bestaat nu – zonder secretaris – uit 5 personen) overdag iemand beschikbaar is. “En dat ben ik vaak wel. Bijvoorbeeld voor overleg met de gemeente Midden-Groningen is dat belangrijk.”

Stuwende kracht
Gerbien van Wijngaarden was ruim een jaar lid van het bestuur. “Ze heeft veel voor de DAR betekend. We zullen de stuwende kracht van Gerbien missen.”

Politieke kennis
Jelte Ruiter was langer lid. Eerst als bestuurslid en later, na het overlijden van voorzitter Dick Huisman in augustus 2018, als voorzitter. Over zijn vertrek zegt De Vries: “Jelte heeft veel politieke kennis en ervaring met de DAR gedeeld en met deze kennis ontzettend veel betekend voor de DAR. De inzet die Jelte meebracht in de DAR, gaat we missen.”