Onacceptabele verkeersoverlast Hoofdstraat Noordbroek

In Noordbroek speelt al vanaf de 90e jaren het probleem van verkeersoverlast. Noordbroek is een belangrijke verkeersadre voor de omgeving. Ook de Slochterstraat en de Noorderstraat hebben met deze overlast te maken. Het verkeer is in de loop de jaren niet alleen intensiever geworden, maar ook de voertuigen worden groter en groter. De Hoofdstraat anders inrichten haalt het zware verkeer niet weg en lost het probleem niet structureel en effectief op. De Wergroep N33 DAR heeft plannen gemaakt om door middel van een parallelweg de Hoofdstraat te ontlasten. Hierover is reeds meerdere keren overleg geweest met de wethouders Verschuren en Borg. In deze gesprekken wordt erkent dat er een probleem is, maar wordt vervolgens afgedaan met de conclusie dat er andere prioriteiten bij de gemeente worden gesteld. Vandaar dat de voornoemde werkgroep zich nu door middel van een brief wendt tot de Raad van Midden-Groningen met het verzoek haar verantwoordelijkheid te nemen.

Klik hier voor de volledige tekst van de openbare brief. (pdf.)