Nieuwe webshop Meedoen Midden-Groningen in ontwikkeling

Het is de bedoeling dat inwoners van Midden-Groningen met een inkomen tot 125% van het sociaal minimum een budget van de gemeente krijgen om in een webshop te besteden. Deze webshop is nog in ontwikkeling. Bedoeling is dat deze op 16 januari 2019 online gaat.

In de webshop kunnen inwoners met een online budget producten bestellen bij verenigingen en ondernemingen. Elk jaar vindt een registratie plaats van uw situatie op grond waarvan u een budget wordt toegewezen. Voorbeelden van producten en/of diensten zijn: bibliotheekpas, clubcontributie, theaterbezoek, sportkleding en abonnementen. Er zijn geen deelnamekosten voor aanbieders of afnemers. Inwoners die bij de gemeente bekend zijn en recht hebben op een budget op dit punt worden door de gemeente aangeschreven. Vooral voor de mensen die niet bereikt kunnen worden zijn binnenkort publicaties in de Regiokrant enz. aangekondigd. Vandaar ook dit bericht. Uiteraard kunt u na 16 januari bij het Dorpsinformatiepunt terecht om u te helpen bij het gebruik daarvan. Maar ook voor informatie voor het geval u niet geregistreerd staat bij de gemeente maar wel denkt in aanmerking te komen. 

Wilt u als ondernemer of vereniging meedoen? Kom dan naar de informatieavond op woensdag 21 november van 19:30 tot 21:00 uur. Wijkcentrum de Kern, Rembrandtlaan 72a in Hoogezand. Opgeven kan bij het secretariaat via 0598 364300 of via meedoen@midden-groningen.nl

Jelte Ruiter nieuwe voorzitter DAR Noordbroek

Na het overlijden van Dick Huisman onstond de vacature van voorzitter van de DAR. Jelte Ruiter is bereid gevonden deze taak over te nemen. Jelte woont sinds 1995 weer in Noordbroek en is 64 jaar oud. In 2005 was Jelte ook reeds bestuurslid van de DAR met als aandachtsgebied Sport. Vanaf 2014 was Jelte bijna 4 jaar gemeenteraadslid voor Menterwolde Gewoon in de toenmalige gemeente Menterwolde. Deze keus werd vooral ingegeven op basis van iets op politiek gebied te kunnen betekenen voor de inwoners van o.a. Noordbroek. Vanaf 2018 dus weer terug in de DAR, maar nu als voorzitter. Jeltes streven blijft, daar waar mogelijk, de inwoners van Noordbroek tot steun te zijn, te vertegenwoordigen en vooral voor hen op te komen op welke plek en manier dan ook.

Wij wensen Jelte veel succes!

Zie ook de samenstelling van het DAR bestuur op dit moment

Bijdrage van het Jeugd Sport en Cultuurfonds nodig?

Wil uw kind gaag lid worden van een sportvereniging? En bent u zelf niet in staat het lidmaatschap te betalen? Dan kan het Jeugdsportfonds u mogelijk helpen. Het Jeugdportfonds kan n.l. een lidmaatschap vergoeden voor kinderen tussen de 4 en 17 jaar.

Kom ik in aanmerking?
- is uw kind tussen 4 en 17 jaar?
- is uw gemeente aangesloten bij het Jeugdsportfonds? (Midden-Groningen: ja)
- is uw gezinsinkomen rond of op het social minimum?*

dan komt u mogelijk in aanmerking  voor een bijdrage uit het fonds.
* percentages kunnen per gemeente verschillen!

Goed om te weten:
- ouders en verenigingen kunnen zelf geen aanvraag doen; dit gaat altijd via een intermediair
- er kan maximaal 1 aanvraag per kind per jaar gedaan worden
- we vergoeden niet met terugwerkende kracht
- het maximum bedrag per jaar is Euro 225,00 per kind per jaar voor sport (wordt niet uitgekeerd aan de ouders of jeugdige maar rechtstreeks aan  sportverenging) of € 450,- voor cultuur.

Een beroep op het Jeugdsportfonds kan uitsluitend worden gedaan door een intermediar
Fijko Slijm, vrijwilliger Dorpsinformatiepunt Noordbroek, aangesteld al intermediair voor Noorbroek en overig voormalig Menterwolde indien aan de orde.

Fijko is te bereiken op dinsdag en woensdag tussen 10:00 uur en 12:00 uur op het Dorpsinformatiepunt Noordbroek. (MFC) (niet tijdens schoolvakanties en overige uitzonderingen)
Het telefoonnummer is 0598 729888; mailen kan ook informatiepuntnoordbroek@gmail.com . Langskomen voor nadere informatie kan natuurlijk ook!
Kijk ter informatie ook al vast op www.allekinderendoenmee.nl

Zie ook Spelregels

 

Midden-Groningen wil minder regels voor organiseren activiteiten

Een voetbalclub een lijst met 15 A4-tjes laten invullen om een bandje te laten spelen op zijn feest of een vergunning voor het klokkeluiden in Noordbroek aanvragen voor € 238,- behoort straks tot het verleden. De gemeente wil de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) zodanig aanpassen dat organisatoren van evenementen kunnen volstaan met een melding. Voor grotere evenementen blijft een vergunning noordzakelijk. Burgemeester Adriaan Hoogendoorn steunde de motie, met de toevoeging dat een melding kan volstaan waar het kan en dat een vergunning nodig is waar het moet. Hij zegde toe met een voorstel naar de raad te komen. 

Overigens heeft de gemeente Midden-Groningen de APV op 1 januari 2018 al enigszins aangepast: het aantal bezoekers van evenementen waarvoor geen vergunning hoeft te worden aangevraagd maar alleen melding melding nodig is is nu geen 50 maar 200 bezoekers.

Agenda

zo ma di wo do vr za
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30