Webwinkel meedoenfonds tot eind januari gesloten

Vanaf 1 januari 2020 is de webwinkel Meedoenfonds Midden-Groningen gesloten wegens onderhoud. Vanaf 27 januari 2020 kunt u weer inloggen.

Het is in die periode niet meer mogelijk om een kindpakket uit te kiezen of een meedoenregeling aan te vragen. Vanaf 1 januari 2020 is de mogelijkheid om in te loggen n.l. gesloten. Uw factuur voor december 2019 heeft u op 1 januari 2020 per e-mail ontvangen. Vanaf 27 januari 2020 kunt u weer inloggen om uw aanbod aan te passen.

Zie ook Webwinkel Midden-Groningen

Fietsplan gemeente Midden-Groningen

Fietsenplan gemeente Midden-Groningen.   

Het kinderfietsenplan zet zich in voor kinderen van 5-12 jaaruit gezinnen met minimale middelen. “Iedereen moet mee kunnen doen” daar maakt de gemeente zich sterk voor. Achter dit fietsenplan zit ook nog een duurzame visie: fietsen krijgen een 2e, 3e enz. leven. De ANWB zamelt gebruikte fietsen in, deelnemers van WerkPro knappen de fietsen op, stichting Leergeld koopt de fietsen en verstrekt ze via de webwinkel van het Meedoenfonds. Een vrijwilliger van Maxima gaat met het kind naar de opslag van de fietsen, waar een passende fiets uitgezocht kan worden.

Hoe kun je een fiets aanvragen?
Kinderen die aangemeld zijn bij Meedoen Fonds  kunnen in de Webwinkel een aanvraag indienen. Hier staat beschreven welke voorwaarden er zijn. Daarna neemt stichting Leergeld contact op om verdere afspraken te maken.Bij vragen over het Fietsenplan kun u ook terecht bij het DorpsInformatiePunt in  het MFC de Noordsuthoeve  op dinsdag- en woensdagmorgen van 10:00 uur tot 12:00 uur. 

Wij wensen een ieder een gezond en gelukkig 2020!

En......hebt u goede voornemens voor 2020 ??? 

Kom knutselen op dinsdag, klaverjassen op woensdag en/of sporten op vrijdagmiddag.

                                                          

Muziekvereniging Oosterbroek op Kerstavond

Dinsdag 24 december Kerstavond van 19:00 uur tot 19:30 uur Marktplein Noordbroek!
De DAR zorgt voor warme chocolademelk en glühwein (gratis). Komt allen, geniet van kerstliedjes en ons mooie verlichte dorp. Na 19.30 uur speelt de muziekvereniging nog bij Gockingaheem.  

Er is dit jaar geen kerstkuier (lichtjesroute met uitbeelding van het kerstverhaal) en er is ook geen keuring van kerstverlichting in het dorp. Het is echter wel de moeite waard om ’s avonds eens een rondje door het dorp te wandelen, want diverse huizen en tuinen zijn in prachtig kerstsfeer gebracht.

 

College Midden-Groningen neemt nog geen maatregelen verkeersoverlast Hoofdstraat

De gemeente Midden-Groningen wil niet op korte termijn maatregelen treffen tegen verkeersoverlast in de Hoofdstraat in Noordbroek. Aanwonenden klagen hierover al jaren. O.a. het zware landbouwverkeer heeft dusdanige proporties aangenomen dat het absoluut onaanvaardbaar is om dit nog langer te accepteren. 
Normale waarden
De gemeente vindt dat de verkeersintensiteit en snelheid op de Hoofdstraat relatief normale waarden hebben, zoals die in vergelijkbare woonkernen voorkomen. Ze realiseert zich dat het aandeel landbouwverkeer sterk kan variëren per maand of per week en dat in die intensieve perioden dat tot ernstig ongenoegen leidt voor bewoners van de Hoofdstraat.

Voltooien
Midden-Groningen wil op middellange termijn de 30 kilometerzone in het dorp voltooien.

Monstervoertuigen
Volgens de aanwonenden rijdt het landbouwverkeer (monstervoertuigen, alleen de wielen al zijn 2 meter hoog en de aanhangende wagens zijn hoger dan de dakgoten) met een snelheid van 50 kilometer of soms nog harder door de straat.

Kleine aardbevingl 
Wat de snelheid betreft, valt het volgens de gemeente wel mee. Uit de gemeentelijke telcijfers blijkt dat de snelheid 40 kilometer per uur is (in de 30 kilometerzone). "Dat is een acceptabele waarde", aldus de gemeente. Op delen van de Hoofdstraat waar 50 kilometer mag worden gereden, wordt niet te hard (49 tot 50 kilometer) gereden. Metingen van de provincie Groningen komen uit op 51 tot 52 kilometer.

Geklokt
Een snelheidscontrole van de politie - nabij de Lijwiekstee - leverde op 18 oktober het volgende op: 1 landbouwvoertuig is geklokt op een snelheid van 33 kilometer per uur. Zo'n voertuig mag hier 25 kilometer per uur. Onbekend is of deze bestuurder ook is beboet. De hoogst gemeten snelheid was 54 kilometer.

Tellingen
Ook zijn tellingen verricht. Op de Hoofdstraat tussen Slochterstraat en Pastorieweg rijden per etmaal in beide richtingen in totaal 1.600 tot 1.900 motorvoertuigen. Dat is inclusief landbouwverkeer. En tussen de School- en Slochterstraat rijden volgens tellingen van de gemeente 1.600 tot 2.300 motorvoertuigen per etmaal in beide richtingen.

Vergelijkbaar
Voor het dorp Noordbroek met ongeveer 2.000 inwoners geeft dat een indicatie dat de intensiteit een normale waarde is voor een vergelijkbare dorpskern.

Landbouwritten
Op de Hoofdstraat rijden per jaar 4.400 landbouw gerelateerde ritten. Dat komt neer op 12 ritten per dag. Ook rijden nog 7.800 landbouw gerelateerde ritten (melk- en mesttransporten) per jaar door de Hoofdstraat.

 

 Bron: Menterinfo.nl

 

 

Pagina's

Agenda

zo ma di wo do vr za
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
  •  
  • 1 van 2
  • >>