Kunstcommissie MFC nodigt noordbroeksters uit voor wordkshop pentekenen

Op zaterdag 19 januari en zaterdag 2 februari 2019 kunt u onder leiding van beeldend kunstenaar Adri Wolters een pentekening maken met Oost-Indische inkt rond het thema “mijn mooiste plekje in Noordbroek”.  Met de pentekeningen wordt een gezamenlijk kunstwerk tot stand gebracht voor het MFC. U gaat tekenen aan de hand van een door u zelf meegebrachte foto, van wat u als mooiste plek van ons dorp beschouwt. Dat kan een bepaalde plek zijn in de natuur, of een gebouw, of misschien iets uit uw tuin of een speciale plek in uw eigen huis enz. De workshops zijn het vervolg op het vorig jaar gestarte kunstproject waarbij leerlingen van de Inspecteur Amerikaschool hebben getekend rond hetzelfde thema. De workshops zijn opgezet om geïnteresseerde dorpsbewoners die niet op de Inspecteur Amerikaschool zitten (volwassenen, middelbare scholieren en  basisschoolleerlingen die elders op school zitten maar wel in Noordbroek wonen) nu de gelegenheid te geven een tekening te maken voor het MFC. Ook eventuele andere geïnteresseerden die niet in Noordbroek wonen, maar wel een band hebben met het MFC, zijn welkom om zich op te geven. Alle tekeningen zullen in overleg met MFC-beheerder Johan de Vries, als geheel, opgehangen worden in MFC de Noordsuythoeve.

Deelname aan de workshop is kosteloos en ook voor materiaal wordt gezorgd. Wel is het zo dat de gemaakte tekeningen na afloop niet mee naar huis genomen kunnen worden, maar dat ze eigendom blijven  van de kunstcommissie en opgehangen worden in het MFC. Hiermee hebben we straks als Noordbroeksters een gezamenlijk kunstwerk gemaakt voor de Noordsuythoeve, waar alle bewoners en gebruikers van kunnen genieten. De workshop is voor iedereen toegankelijk; het is niet nodig om tekenervaring te hebben.

Praktische informatie

Datum                Zaterdag 19 januari en zaterdag 2 februari 2019 
Plaats                 MFC de Noorsuythoeve Schoolstraat 2 Noordbroek
Tijstip                Van 9:30 uur tot 12:30 uur
Opgave              Stuur vóór 9 januari een maai naar kunstcie@outlook.com met hierin uw naam, adres en telefoonnummer
                          met uw voorkeur voor welke datum

Nieuwe webshop Meedoen Midden-Groningen in ontwikkeling

Het is de bedoeling dat inwoners van Midden-Groningen met een inkomen tot 125% van het sociaal minimum een budget van de gemeente krijgen om in een webshop te besteden. Deze webshop is nog in ontwikkeling. Bedoeling is dat deze op 16 januari 2019 online gaat.

In de webshop kunnen inwoners met een online budget producten bestellen bij verenigingen en ondernemingen. Elk jaar vindt een registratie plaats van uw situatie op grond waarvan u een budget wordt toegewezen. Voorbeelden van producten en/of diensten zijn: bibliotheekpas, clubcontributie, theaterbezoek, sportkleding en abonnementen. Er zijn geen deelnamekosten voor aanbieders of afnemers. Inwoners die bij de gemeente bekend zijn en recht hebben op een budget op dit punt worden door de gemeente aangeschreven. Vooral voor de mensen die niet bereikt kunnen worden zijn binnenkort publicaties in de Regiokrant enz. aangekondigd. Vandaar ook dit bericht. Uiteraard kunt u na 16 januari bij het Dorpsinformatiepunt terecht om u te helpen bij het gebruik daarvan. Maar ook voor informatie voor het geval u niet geregistreerd staat bij de gemeente maar wel denkt in aanmerking te komen. 

Wilt u als ondernemer of vereniging meedoen? Kom dan naar de informatieavond op woensdag 21 november van 19:30 tot 21:00 uur. Wijkcentrum de Kern, Rembrandtlaan 72a in Hoogezand. Opgeven kan bij het secretariaat via 0598 364300 of via meedoen@midden-groningen.nl

Jelte Ruiter nieuwe voorzitter DAR Noordbroek

Na het overlijden van Dick Huisman onstond de vacature van voorzitter van de DAR. Jelte Ruiter is bereid gevonden deze taak over te nemen. Jelte woont sinds 1995 weer in Noordbroek en is 64 jaar oud. In 2005 was Jelte ook reeds bestuurslid van de DAR met als aandachtsgebied Sport. Vanaf 2014 was Jelte bijna 4 jaar gemeenteraadslid voor Menterwolde Gewoon in de toenmalige gemeente Menterwolde. Deze keus werd vooral ingegeven op basis van iets op politiek gebied te kunnen betekenen voor de inwoners van o.a. Noordbroek. Vanaf 2018 dus weer terug in de DAR, maar nu als voorzitter. Jeltes streven blijft, daar waar mogelijk, de inwoners van Noordbroek tot steun te zijn, te vertegenwoordigen en vooral voor hen op te komen op welke plek en manier dan ook.

Wij wensen Jelte veel succes!

Zie ook de samenstelling van het DAR bestuur op dit moment

Agenda

zo ma di wo do vr za
 
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31