Midden-Groningen wil minder regels voor organiseren activiteiten

Een voetbalclub een lijst met 15 A4-tjes laten invullen om een bandje te laten spelen op zijn feest of een vergunning voor het klokkeluiden in Noordbroek aanvragen voor € 238,- behoort straks tot het verleden. De gemeente wil de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) zodanig aanpassen dat organisatoren van evenementen kunnen volstaan met een melding. Voor grotere evenementen blijft een vergunning noordzakelijk. Burgemeester Adriaan Hoogendoorn steunde de motie, met de toevoeging dat een melding kan volstaan waar het kan en dat een vergunning nodig is waar het moet. Hij zegde toe met een voorstel naar de raad te komen. 

Overigens heeft de gemeente Midden-Groningen de APV op 1 januari 2018 al enigszins aangepast: het aantal bezoekers van evenementen waarvoor geen vergunning hoeft te worden aangevraagd maar alleen melding melding nodig is is nu geen 50 maar 200 bezoekers.

Plaatsing snelheidsdisplays Hoofdstraat later

Aangezien de zonnepanelen die nodig zijn om de displays van stroom te voorzien niet zijn geleverd kon plaatsing zoals eerder vermeld niet worden gepland. Deze panelen moeten n.l. uit Oostenrijk komen.
Het is nu de bedoeling de panelen te plaatsen in week 37 (10-14 september 2018)

Gemeente Midden-Groningen nodigt u uit

Op 6 september is er een beeldvormende bijeenkomst voor de raad, voorafgaand aan deze bijeenkomst (van 18.45 tot 19.30 uur) vindt er een politiek spreekuur plaats. Het doel van het politiek spreekuur is dat burgers die vragen en/of mededelingen hebben aan de raad deze hier kunnen stellen. Dit spreekuur wordt op verschillende locaties gehouden, 6 september zal dit bij Jos Beeres in Noordbroek zijn.

Dick Huisman overleden

 

                                                                                  

                                                                                   

                                                               Dick Huisman

                                                               * 21 november 1952  -  † 3 augustus 2018


Onze voorzitter van de DorpsAdviesRaad is op 3 augustus 2018 overleden.

Dick had al een tijdlang een afnemende gezondheid waarbij op het laatst behandeling niet meer mocht baten.

Wij verliezen met Dick niet alleen een gedreven voorzitter, maar ook een teamspeler en een initiator, maar bovenal iemand die zich voor het dorp Noordbroek op allerlei fronten dienstbaar opstelde. Wars van opsmuk, recht door zee. Een kritische opmerking was altijd welkom.

 Dank voor alles Dick wat je voor Noordbroek hebt betekent!

                                                                                                                

Agenda

zo ma di wo do vr za
 
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30