Kom kennismaken met de wijkagenten van Noordbroek

Na het vertrek van Simon Redmeyer zijn er twee nieuwe agenten aangesteld als wijkagent voor ons dorp.
Dit zijn Jaqueline van de Ben en Anna-Lucy Visser.  
Namens de DorpsAdviesRaad heeft het DorpsInformatiePunt Jaqueline en  Anna-Lucy uitgenodigd voor een kennismaking met de noordbroeksters,

Dit in de vorm van een inloop op maandag 15 april 2019 van 14:00 uur tot 15:00 uur in MFC de Noordsuythoeve, Schoolstraat 2 te Noordbroek.

(het is helaas niet gelukt om dit op een avond te plannen)

Naast kennismaken kunt u Jaqueline en Anna-Lucy kort vragen stellen, kort betekent in dit geval ook kort aangezien mogelijk meer personen hiervan gebruik willen maken.

Inloop betekent dat er vooraf geen aanmelding nodig is.


Wij rekenen op uw komst!

Muzikale rondgang langs cultureel erfgoed Noordbroek

Op zondag 14 april 2019 vindt, georganiseerd door het NUT Noordbroek, een muzikale rondgang langs cultureel erfgoed in Noordbroek plaats.

Het wordt een gevarieerd programma voor het hele gezin waar het niet alleen luisteren is maar waar ook interactie met de optredende talenten uit Noordbroek en de regio, waarbij ook ieder zijn of haar eigen talenten kan tonen in een workshop na ieder optreden. Ook een hapje en een drankje zullen niet ontbreken.

Op vier prachtige Erfgoedlocaties  vindt dit alles op loopafstand plaats. We beginnen gezamenlijk in de kerk met een inloop vanaf 12.30 uur om 12.50 uur is de officiële opening gevolgd door het 1e optreden van het koor Middenin onder begeleiding van zangcoach Jessica Bos  met eigentijdse liedjes. Daarna gaan we in groepjes onder begeleiding aan de rondgang beginnen. Het jeugdorkest van de Muziekvereniging Oosterbroek laat zich van hun beste kant zien waarbij men zelf ook even aan de instrumenten kan “proeven”. In Molen de Noordstar speelt een band van de Rijdende Pop School met popmuziek. In het voormalige Gemeentehuis kunt u luisteren naar Aliet Hogen Esch (zang) en Hans Tobi (piano) waar Jiddische liederen (ook wel Klezmer genoemd) ten gehore worden gebracht. In het Torentje zal Jaap Vissering, die orthopedagoog en drummer is je uitleggen en laten ondervinden tijdens zijn lezing/workshop waarom drummen zo goed voor je kan zijn. Als alle locaties zijn bezocht verzamelen alle groepen zich weer in de kerk waar een optreden plaats zal vinden door het A orkest van de Muziekvereniging Oosterbroek met herkenbare muziek waar interactie van de bezoekers natuurlijk niet mag missen. Het geheel wordt afgesloten met een informele nazit met hapje en drankje dit zal zo rond 17.15 uur zijn.

 Van iedere bezoeker wordt een bijdrage van € 5,00 gevraagd; jeugd tot 18 jaar gratis toegang.  

Graag opgave voor 7 april a.s. Dit kan per mail info@nutnoordbroek.nl  info, bij het secretariaat  0598 431122

 

Meedoen Fonds en webwinkel

 

Met ingang van 2019 heeft de gemeente Midden-Groningen een nieuwe minima regeling: het Meedoen Fonds. Deze regeling is er voor iedereen die tot 125% van het sociale minimum aan inkomsten heeft. Met het Meedoen Fonds willen we het mogelijk maken dat iedereen kan meedoen. Zonder gedoe van formulieren invullen of bonnetjes bewaren. Daarom starten wij de Meedoen webwinkel.

Meedoen Fonds Midden-Groningen is er om mensen met een laag inkomen mee te laten doen. Dit kan vanuit verschillende regelingen. Zoals de meedoenregeling, het kindpakket en tegemoetkoming schoolkosten. Met deze Meedoen Webwinkel kunt u gebruik maken van deze regelingen. Hoe werkt dit? Kijk eerst of u in aanmerking komt. Komt u in aanmerking? Vraag dan een account aan! Zodra uw deelname is goedgekeurd, kunt u inloggen en kijken van welke regeling, activiteit of aanbod u gebruik wilt maken.

Meer weten? Kijk op www.meedoenmiddengroningen.nl

Geen computer, niet computervaardig of andere vragen? Het Dorpsinformatiepunt kan u helpen.

 

Agenda

zo ma di wo do vr za
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31