Vanaf 1 mei 2018 DIP gesloten op donderdag

Het Dorpsinformatiepunt is vanaf 1 mei 2018 op de donderdagen gesloten.

Hoewel het mij altijd veel plezier geeft om het Dorpsinformatiepunt te bemannen, wordt het mij zo lanzamerhand teveel om 3 maal per week vanuit Muntendam naar Noordbroek te gaan. En aangezien de donderdag in de regel de minst drukke dag is leek het logisch om de donderdag te schrappen. Dus is het Dorpsinformatiepunt na 1 mei alleen nog open op de dinsdagen en woensdagen. Voor wijzigingen wat betreft incidentele sluitingen raadpleeg dan altijd eerst de actuele agenda van deze website. 

 

4 en 5 mei comité Noordbroek

 

4 mei comité Noordbroek
Op 4 mei is de aanvang van het herdenkingsprogramma om 19:00 uur in de kerk Noordbroek.

Met o.a. herdenkingswoorden, gedichten en zang. Om 19:30 uur vertrekt een stille tocht naar het herdenkingsmonument in de Hoofdstraat, alwaar een krans wordt gelegd en het programma wordt voortgezet met o.a. woord en zang. Aan het einde van het programma worden bloemen gelegd en is er mogelijkheid om een kopje koffie te dringen in het restaurant van Gockingaheem.
 

5 mei comité Noordbroek
Op 12 mei a.s. organiseert het 5 mei comité Noordbroek de dorpsqiuz "Brouk-Klouk" voor jong en oud. Meldt je aan als groep (min. 2 personen) en haal om 11:00 uur je qiuzboek op en ga met elkaar aan de slag. De qiuz bestaat uit vragen en oroginele opdrachten. Om uiterlijk 17:00 uur leveren jullie het quizboek weer in. De kosten bedragen € 10,- per groep. De prijsuitreiking is vanaf 19:30 uur in het MFC de Noordsuythoeve met (dans- en feest) muziek.
Kijk voor meer informatie op 
https://5meinoordbroek.wordpress.com/brouk-klouk/

De LijnBelbus stopt per 8 april 2018

U heeft vast al de borden op de bushaltes gezien. Qbuzz schrapt in de diensregeling lijn 49 naar Siddeburen en lijn 79 naar Zuidbroek en Scheemda per 8 april 2018.

 

Een aantal LijnBelbussen, waar regelmatig gebruikt van wordt gemaakt, zijn in december omgezet naar vaste busritten. De resterende LijnBelbussen stoppen met ingang van 8 april 2018. In dit geval lijn 49 en 79. De reden hiervan is dat er te weinig gebruik werd gemaakt van deze vervoersdiensten. Mensen uit Noordbroek die even naar Siddeburen wilden of nog belangrijker, naar het treinstation in Zuidbroek kunnen geen gebruik meer maken van de LijnBelbus. Naar Scheemda reizen vervalt dus eveneens. En ook doorreizen naar Veendam of Hoogezand met lijn 174 is dus niet meer mogelijk. Navraag leert dat er in Groningen en Drenthe behoorlijk wat LijnBelbussen zijn verdwenen.
Qbuzz geeft wel een alternatief: de Hubtaxi. U wordt naar de dichtsbijzijnde hub, vervoersknooppunt, gebracht waar u dan verder kunt reizen. Meer informatie vindt u op www.publiekvervoer.nl

Klik HIER voor de folder over de Hubtaxi van het OV Bureau Groningen Drenthe

Noordbroek heeft een AED

AED staat voor Automatische Externe Defibrilator en is een apparaat dat wordt toegepast bij slachtoffers met een hartstilstand. De AED geeft een elektrische schok af waardoor het hartritme weer op gang kan worden gebracht. De overlevingskans van deze slachtoffers neemt hierdoor aanzienlijk toe.

 

Noordbroek heeft nu ook een AED. Deze hangt aan de buitenmuur van cafetaria Gewoon Brouk van Arjen Wieringa. De buitenkast is door de toenmalige gemeente Menterwolde beschikbaar gesteld. Maar de AED zelf is er niet zomaar gekomen: het is een geschenk van de Stichting Klokkenluiden Noordbroek en de Dorpsadviesraad Noordbroek die elk € 650,- hebben bijgedragen.

  

De AED is op oudejaarsavond officieel overgedragen aan het HartVeiligTeam. Het is n.l. niet zo dat elke inwoner van Noordbroek de AED kan pakken en aan de slag kan met een slachtoffer. Hiervoor is het HartVeiligTeam. Dit is een daartoe getraind team op wijk- en straat niveau. Zij ontvangt van de 112 meldkamer een SMS met een code en starten in afwachting van de ambulance al vast de reanimatie op met behulp van o.a. de AED. Als dit binnen 6 minuten gebeurt dan heeft het slachtoffer een overlevingskans van 50 - 70 %!
Het HartVeiligTeam Noordbroek is een actieve en gemotiveerde club personen die, verspreid wonend in Noordbroek, snel ter plaatse kan zijn!

Pagina's

Agenda

zo ma di wo do vr za
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
 
 
 
  •  
  • 1 van 2
  • >>