Ouderenhuisvesting in krimpgebieden

In een regiobijeenkomst van “Anders oud 2030” zal gesproken worden over ouderenhuisvesting in een krimpgebied. De bevolking in krimpgebieden vergrijst, jongeren trekken weg en ouderen moeten, van overheidswege, langer zelfstandig blijven wonen. Veel ouderen wonen in te grote woningen en deze zijn veelal niet gelijkvloers. Er komt behoefte aan zorgwoningen, die door nieuwbouw of door verbouw gerealiseerd moeten worden. Nieuwbouw kan alleen als er woningen afgebroken worden, omdat er door krimp geen behoefte aan extra woningen is. Verbouw is vaak een behoorlijke kostenpost, want het gaat dan vaak om oudere woningen. Hoe wordt dit probleem in de komende jaren door beleidsmakers opgelost? Yvonne Witter, beleidsadviseur bij woningkoepel Aedes, zal een inleiding geven over dit thema. Op deze inleiding zal gereageerd worden door Laura Broekhuizen van de gemeente Oldambt en Jan Jakob Boersma van de gemeente Midden-Groningen. Aansluitend zullen zij in gesprek gaan met de aanwezigen. 
De bijeenkomst vindt plaats in MFC de Noordsuythoeve Schoolstraat 2 in Noordbroek, 15 november 2019 van 13.00 tot 15.00 uur. De toegang is gratis.                                                                                             

DorpsAdviesRaad (DAR) zoekt nieuwe leden

Met ingang van de schoolvakantie 2020 treden Ida Iden en Anneke Kaipatty terug uit het bestuur van de Dorps Advies Raad Noordbroek.

Hoewel wat vroeg zijn we nu al op zoek naar minimaal 2 bestuursleden. Mogelijk dat u interesse heeft en wat vergaderingen bij wilt wonen om te ervaren of een en ander bij u past. Wij vergaderen 1 maal per maand en de tijd gaat snel. Vandaar nu reeds een oproep.

Het doel van de DAR is het verbeteren van de leefbaarheid in Noordbroek. Om dit te bereiken is het nodig dat wij goed weten wat er speelt in het dorp. We kunnen dit doordat mensen uit diverse geledingen, verenigingen en instellingen uit Noordbroek zitting hebben in de DAR. Wij staan dus dicht bij de bewoners. Ook adviseren wij de gemeente, gevraagd en ongevraagd. Wij vertegenwoordigen de dorpsbelangen zonder politieke kleur.

De verschillende bestuursleden hebben in het algemeen, al of niet met z’n tweeën,  een aandachtsgebied. Dit uiteraard op basis van interesse.

Mocht u belangstelling hebben, kom dan langs op de volgende vergadering: woensdag 13 november a.s. 20.00 uur in het MFC Schoolstraat 2 Noordbroek of informatie via: info@darnoordbroek.nl 

 Wij hopen en rekenen op uw belangstelling!

Agenda

zo ma di wo do vr za
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30