Burgemeester en gevolg bezochten Noordbroek

Burgemeester Adriaan Hoogendoorn, wethouder Peter Verschuren en regiomanager Dieuwke Visser bezochten Noorbroek op op uitnodiging van de DAR Noordbroek.

Vrijdagmiddag 6 september 2019 zijn bovengenoemde persoenen op verzoek van de burgemeester rondgeleid in Noordbroek om meer feeling en kennis van hert dorp te krijgen. We begonnen om 14.00 met een voorstelrondje van de DAR leden in het MFC, waarna Johan de Vries,  beheerder van het MFC de rondleiding van dit prachtige gebouw op zich nam. Hij liet trots alle mogelijkheden zien en er was nog een leuk moment in de school met groep 6/7 waar een groepsfoto van de klas en de burgemeester gemaakt is. De deelnemers aan de tour waren onder de indruk van de vele mogelijkheden die dit toch relatief compacte gebouw te bieden heeft.

 

Daarna ging de tocht verder in de door vrijwilligers aangelegde tuin, de Noordbroekstererkroon. Deze tuin begint avontuurlijke vormen aan te nemen en biedt zelfs de mogelijkheid tot het geven van lessen in de buitenlucht. Een aanrader om te wandeling doorheen te maken voor eenieder die dit tot nu toe nog niet gedaan heeft.

De wandeling  door het dorp werd richting het noorden voortgezet en onderweg werden diverse gebouwen en de vele culturele hoogstandjes van Noordbroek aangegeven. Tevens werd de problematiek van het verkeer in de hoofdstraat aangekaart. De burgemeester gaf te kennen dat het zijn aandacht heeft, maar het in een dermate vroeg stadium is voor hem en andere afdelingen om er meer zicht op hebben en mee bezig zijn.

Het volgende bezoekadres was de Lijwiekstee waar mensen, met vooral geestelijke problemen, (overwegend dementie) onder de bezielde leiding van Jacob Kiers en zijn mensen, zowel in de dagopvang, als wel in een 24 uurs vorm begeleid kunnen worden. Als een van de weinige instellingen kunnen hier ook stellen/echtparen (mits er ruimte is) een plekje vinden. Men een verzorgende rondleiding met duidelijke uitleg tegen welke problemen men bij dementie aanloopt. Ook bied de Lijkwiekstee de mogelijkheid voor een ieder tot het nuttigen van een hapje of een drankje, dan wel een complete maaltijd.
Terug naar zuiden richting Gockingaheem voor een duidelijke uitleg door Janneke Plat en Ineke van de Poel  over de geschiedenis en de verandering van verzorgingshuis naar verpleeghuis met alle gevolgen en aanpassingen die daarbij horen. De middag werd afgesloten met een gezamenlijke maaltijd in het Gockingaheem , iets dat deze instelling een ieder elke bewoner van Noorbroek aanbied (mits van tevoren aangemeld) voor het geringe bedrag van € 6,00 per maaltijd. Dit wordt om de 14 dagen op een vrijdagmiddag georganiseerd. Alles wordt hiervoor gerund door vrijwilligers.

We kunnen stellen dat het een geslaagd bezoek was en dat de burgemeester en zijn gevolg van de middag genoten hebben.

 

Agenda

zo ma di wo do vr za
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30