Fietsersbond organiseert een cursus e-bike gebruik

De Fietsersbond organiseert een cursus om uw e-bike nog beter te leren beheersen, met tips en trucks voor uw (verkeers-) veiligheid. (Er zijn eventueel e-bikes aanwezig)

Datum:             vrijdag 10 mei 13.45-16.30 uur

Plaats:              Menterne Muntendam Julianaplein parkeerplaats

Kosten:             geen

Opgave:            uiterlijk 6 mei a.s. bij Piet Wildeboer tel. 0598-452043.

Wachtlijst bij aanvragen vrijwillige tuinhulp Noordbroek

Er is voor onbepaalde tijd een wachtlijst ingesteld voor het aanvragen van vrijwillige tuinhulp. De 3 vrijwillige tuinhulpen in Noordbroek zitten vol intussen. De laatste jaren zien wij een een sterke toename van het aantal aanvragen voor hulp in de tuin.


We zien ook steeds meer aanvragen van mensen met een grote tuin. Mensen worden ouder, blijven/moeten langer thuis wonen en kinderen wonen vaak ver weg. U kunt nog wel steeds aanvragen blijven doen bij het DorpsInformatiePunt maar het zal even op zich laten wachten tot u geholpen kunt worden.

Mocht echter iemand opstaan en zich willen aanmelden als vrijwilliger: graag! Aanmelden kan via het DorpsInformatiePunt Noordbroek, dinsdag en woensdag 10:00 uur tot 12:00 uur, in het MFC de Noordsuythoeve. Telefoon tijdens openingstijd 0598 729888 of via informatiepuntnoordbroek@midden-groningen.nl De vergoeding is € 5,00 per uur, te betalen door de aanvrager. Wij bemiddelen bij de aanvraag. Graag tot ziens!
Zie ook betreffende pagina op de website van het MAC in Muntendam

Kom kijken of werken in de Noordbroekster Kroon

Achter het MFC de Noordsuythoeve is een prachtige tuin in ontwikkeling. Het is zeker de moeite waard om eens een kijkje te nemen. U kunt er vrij wandelen en (klein-) kinderen kunnen er naar hartelust spelen!

Voor wie het leuk vindt om de handen uit de mouwen te steken: hulp is altijd welkom. Elke dinsdagmorgen zijn vrijwilligers in de tuin met elkaar aan het werk. Kom gerust een kijkje nemen. Een en ander is inclusief koffiepauze in of bij het MFC.

Bruidsmodeshow van verleden tot heden

NNCZ, DAR Noordbroek, DZC Mit Mekoar. rondleiders kerk Noordbroek en de Zonnebloem Noord- en Zuidbroek hebben op zaterdagmiddag 25 mei 2019 een wervelende bruidsmodeshow van "verleden tot heden" kunnen vastleggen. Een en ander vindt plaats in de kerk van Noordbroek. De middag, compleet met hapje en drankje, is in eerste instantie bedoeld voor ouderen woonachtig in Gockingaheem of zelfstandig wonend uit ons dorp. ( nadere informatie volgt!)

Agenda

zo ma di wo do vr za
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31