Burgemeester en gevolg bezochten Noordbroek

Burgemeester Adriaan Hoogendoorn, wethouder Peter Verschuren en regiomanager Dieuwke Visser bezochten Noorbroek op uitnodiging van de DorpsAdviesRaad (DAR) Noordbroek.

Vrijdagmiddag 6 september 2019 zijn bovengenoemde personen rondgeleid in Noordbroek om meer feeling met en kennis van het dorp te krijgen. We begonnen om 14.00 met een voorstelrondje van de DAR leden in het MFC waarna Johan de Vries, beheerder van het MFC, de rondleiding van dit prachtige gebouw op zich nam. Hij liet trots alle mogelijkheden zien en er was nog een leuk moment in de school met groep 6/7 waar een groepsfoto van de klas en de burgemeester werd gemaakt. De deelnemers aan de tour waren onder de indruk van de vele mogelijkheden die dit gebouw te bieden heeft.

 

Daarna ging de tocht verder in de door vrijwilligers aangelegde tuin, de Noordbroeksterkroon. Deze tuin begint avontuurlijke vormen aan te nemen en biedt zelfs de mogelijkheid tot het geven van lessen in de buitenlucht. Een aanrader om er te gaan wandelen.

De wandeling  door het dorp werd richting het noorden voortgezet en onderweg werden diverse gebouwen en de vele culturele hoogstandjes van Noordbroek benadrukt. Tevens werd de problematiek van het verkeer in de hoofdstraat aangekaart. De burgemeester gaf te kennen dat het zijn aandacht heeft, maar het in een dermate vroeg stadium voor hem en voor andere afdelingen is om er meer zicht op hebben en er mee bezig zijn.

Het volgende bezoekadres was de Lijwiekstee waar mensen met vooral geestelijke problemen, (overwegend dementie) onder de bezielde leiding van Jacob Kiers en zijn mensen, zowel in de dagopvang, als wel in een 24 uurs vorm begeleid kunnen worden. Als een van de weinige instellingen kunnen hier ook stellen/echtparen (mits er ruimte is) een plekje vinden. Een verzorgende gaf een een rondleiding met duidelijke uitleg tegen welke problemen men bij dementie aanloopt. Ook biedt de Lijkwiekstee de mogelijkheid voor een ieder tot het nuttigen van een hapje of een drankje, dan wel een complete maaltijd.
Terug naar het zuiden richting Gockingaheem voor een duidelijke uitleg door Janneke Plat en Ineke van de Poel  over de geschiedenis en verandering van verzorgingshuis naar verpleeghuis met alle gevolgen en aanpassingen die daarbij horen. De middag werd afgesloten met een gezamenlijke maaltijd in het Gockingaheem, iets dat deze instelling aan iedere bewoner van Noorbroek aanbied (mits van tevoren aangemeld) voor het geringe bedrag van € 6,00 per maaltijd. Dit vindt plaats om de 14 dagen op een vrijdagmiddag. Alles wordt hiervoor gerund door vrijwilligers.

We kunnen stellen dat het een geslaagd bezoek was en dat de burgemeester en zijn gevolg van de middag genoten hebben.

 

Agenda

zo ma di wo do vr za
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31